Home/Dansschool Locomotion/Dansschool Locomotion: dansstijlen

FREESTYLE

Lessen Freestyle worden gegeven vanaf het 5e leerjaar tem het 4e middelbaar

Tijdens de lessen Freestyle worden er choreografieën uitgewerkt vertrekkende vanuit een brede waaier aan dansstijlen. Per periode van enkele weken wordt er een nieuwe dansstijl aangereikt met aandacht voor de typerende technieken en muziek die deze stijl met zich mee brengt. Dit kan gaan van hip hop, naar modern, jazz, latin, charleston, rock & roll, bollywood, etc…

De bedoeling is om de dansers kennis te laten maken met een ruime waaier aan diverse dansen en muziektypes.

Met het oog op de showcases wordt er een muziekmix uitgewerkt waarbij de verschillende stijlen gecombineerd worden tot één geheel.

Freestyle is een ideale dansles voor iedereen die graag kennis maakt met de ongelofelijke diversiteit die dans te bieden heeft!

MODERN

Lessen Modern worden gegeven vanaf het 1e leerjaar tot en met volwassenen.

Tijdens onze lessen Modern leggen we de nadruk op het aanleren van technische vaardigheden en ontwikkelen we verfijnde hedendaagse choreografieën.

Een les Modern bestaat uit drie delen:

  • een opwarming aangepast aan de leeftijd en het niveau.
  • het aanleren van danstechnieken zoals draaien, sprongen, grondwerk, partnering en verplaatsingen.
  • het toepassen van alle technieken in een danscombinatie.

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als ‘hedendaagse dans’. Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel.

KLEUTERDANS

De lessen kleuterdans worden gegeven vanaf de 1e kleuterklas.

Begint je kleuter spontaan te zingen en dansen bij het horen van muziek, lees dan beslist even verder! Een kleuter ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging.

Tijdens kleuterdans krijgt uw kleuter creatieve dans- en bewegingslessen die op fantasierijke wijze de lichamelijke ontwikkeling bevorderen.

Het is een levendige les die bestaat uit samen dansen, zingen, spelen en ontdekken.
Dans- en bewegingsspel dragen bij aan de ontwikkeling van het lichaamsbewustzijn, de sociale en communicatieve vaardigheden, het leren door ervaren, de concentratie, het samenwerken en zelfvertrouwen van je kind.

HIPHOP

Lessen HipHop worden gegeven vanaf het 1e leerjaar tem volwassenen.

HipHop is een moderne dansvorm die al enkele jaren “in” is. Het is een stijl die ontstond als straatdans en zich ontwikkelde tot een technische dansvorm .
Tijdens de lessen wordt, na een stevige opwarming, een choreografie aangeleerd. Vertrekkende vanuit grote, eenvoudige bewegingen werken we naar het combineren van zowel voet- als armbewegingen, niet synchroon, maar dikwijls asymmetrisch. Het is een complexe manier van bewegen op muziek, coördinatie is heel belangrijk. Het ritmegevoel trainen we door op zowel regelmatige als onregelmatige beats te dansen. Dit wordt geoefend tot de dansers het ritme onder de knie hebben en ze de choreografie met een flow dansen.

CLIPDANCE

Lessen Clipdance worden gegeven vanaf het 1e leerjaar tot en met de volwassenen.

Clipdance is een energieke dansvorm gebaseerd op de dansbewegingen uit videoclips, en deze dansstijl is het best te omschrijven als een mix van allerlei stijlen, waarbij elke leerkracht zijn eigen “touch” geeft. Er worden danspasjes aangeleerd uit verschillende genres waaronder jazzdans, hiphop en funk, met een hoog showgehalte. Er worden hippe danscombinaties aangeleerd op de meest recente muziek.

De les start steeds met een opwarming om het lichaam goed los te maken, waarna gestart wordt met de danschoreografie. Tijdens het jaar werken we gemiddeld 5-6 weken rond iedere nieuwe choreografie.

HIP HOP LYRICAL

Hier brengen we de algemene dansvorm Hip Hop op een hedendaagse en nog expressievere manier naar voor. Bij deze stijl wordt vooral gedanst op Lyrics . Hier leer je hoe je met dansen een verhaal kunt vertellen. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan dansen met gevoel. Voor dansers vanaf het 1e middelbaar tem volwassenen

MUSICAL

Tijdens de lessen musical besteden we aandacht aan toneel, muziek, zang en dans. Het emotionele deel van het stuk en ook het verhaal op zich worden gebracht door woorden, muziek, bewegingen en technische aspecten als entertainment in een geïntegreerd geheel. Voor dansers vanaf 1e leerjaar tem volwassenen.

Elk jaar brengt onze musical afdeling dan ook zijn eigen voorstelling.

GIRLY

‘ girly’ is een stijlvolle, vrouwelijke dansstijl die invloeden van hiphop, modern jazz, streetdance en vogueing combineert. Het accentueert de vrouwelijke moves en maakt gebruik van expressie en danstechnieken uit diverse dansstijlen. Bij Locomotion bieden we deze dansstijl aan in de vorm van open level lessen voor dansers vanaf 15 jaar tot volwassenen.

ONZE DANSSTYLEN
DANSLESSEN VOOR?
PRAKTISCHE INFO
KALENDER
INSCHRIJVEN